Ar mėgstate kavos skonį, bet nekenčiate, kad jūsų kavos aparatas, atrodo, visada pagamina blogą puodelį? Jei taip, gali būti, kad atėjo laikas pašalinti kavos aparato kalkes. Kalkių šalinimas – tai procesas, kurio metu iš kavos aparato pašalinami susikaupę mineralai ir apnašos. Šiame vadove sužinosite, kaip kaskart puikiai pašalinti kalkes iš kavos aparato, kad galėtumėte mėgautis skaniais kavos puodeliais be jokio triukšmo!
Pirmasis kalkių šalinimo etapas – pašalinti iš kavos aparato vandens perteklių ir kavos tirščius. Išmeskite jas į šiukšlių dėžę arba komposto dėžę ir išmeskite. Tada į kavos aparato rezervuarą pripilkite lygiomis dalimis baltojo acto ir šalto vandens. Įsitikinkite, kad santykis yra 1:1 ir kad acto ir vandens panaudojote tiek, kad kaitinimo elementas būtų visiškai panardintas.
Įjunkite kavos aparatą ir leiskite jam veikti, kol kalkių šalinimo tirpalas visiškai išbėgs iš rezervuaro. Kai tai bus padaryta, nuplaukite visus likusius likučius šaltu vandeniu. Tai galite padaryti į rezervuarą įpildami kelis puodelius švaraus vandens ir paleisdami jį per mašiną, kol visas vanduo bus išleistas.
Dabar, kai kalkių šalinimo procesas baigtas, per kavos aparatą turėsite paleisti dar kelis švaraus vandens ciklus, kad visiškai išplautumėte visas likusias acto ar mineralines nuosėdas. Norėdami tai padaryti, pripildykite talpyklą šalto vandens ir leiskite jam tekėti per kavos aparatą. Šį procesą kartokite tol, kol per kavos aparatą pereis visas vanduo be jokių spalvos ar neįprasto skonio pakitimų.
Štai ir viskas! Atlikę vos kelis paprastus veiksmus, galite pašalinti kalkes iš kavos aparato ir kaskart ruošti puikią kavą. Mėgaukitės gardžiais kavos puodeliais be kartaus poskonio daugelį metų!